Sveriges bedste cafe

| maj 19, 2013 | 0 Comments

Jeg ved ikke om Berga cafe er Sveriges bedste cafe – men den er klart et besøg værd, hvis man kommer på disse kanter. Et fantastisk sted som får min varmeste anbefaling.

Berga cafe1

Cafeen finder man i den gamle skole i Berga – hvor den gamle skolestue i dag indeholder antikvitetshandel som Tomas står for (her har jeg gjort flere gode fund i gennem tiden). Den gamle lærebolig er lavet om til cafe og dette er Affes domæne hvor han sammen med konditor Kent fremtryller de mest fantastiske tærter og kager. Cafeen udmærker sig på to områder – dels den helt fantastiske hyggelige indretning.

Berga cafe2

Og dels et imponerende udvalg af kager. Vafler med syltetøj (blåbær, jordbær, hindbær og multebær) er selvfølgelig et ”must”, men ellers er der 12 forskellige tærter at vælge imellem, samt et udvalg i tørkager og småkager. På rigtig svensk maner, starte man med at spise en tørkager / småkager (eller to), mens man venter på at få serveret sin tærte / vaffel og kaffe. Man skal jo ikke gå sukkerkold 🙂

Berga cafe4 Berga cafe6

Selvfølgelig er der gratis ”påtår” – de svenskere kan altså noget når det handler om ”fika”.

Berga cafe8

Berga cafe har åbent lørdag og søndag fra 11-15 i vinterhalvåret og fra 11-17 i sommerhalvåret. Cafeen finder du i byen Berga, som ligger ca. 5 km nord for Högsby om ca. midt i Kalmar lan.

Det eneste jeg undrer mig over er åbningstiderne. Det betyder jo at man ofte må spise kager om formiddagen, hvilket er meget udansk. Men dog en finurlighed som jeg i den grad har lært at leve med.

 

Category: Anmeldelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *