Æblesmør

| oktober 1, 2013 | 0 Comments

Navnet er lidt misvisende – for det indeholder ikke smør. Æblesmør er egentlig en indkogt æblemarmelade som koger så længe at sukkeret karamelliserer. Samtidig er æblesmør ofte smagt til med mange forskellige krydderier – den jeg laver er med både ingefær, allehånde, kanel og citron.

Æblesmør kan bruges som marmelade på et stykke brød, på yoghurten om morgenen, på pandekager eller i desserter etc.

Æblesmør

Æblesmør

Ingredienser

    Ca.2 glas
  • 600 g æbler (f.eks. cox orange eller et andet sødt æble)
  • 4 dl vand
  • 50 g moscovadosukker
  • 100 g lys rørsukker
  • 1/2 tsk. allehånde
  • 1 tsk. kanel
  • 25 g revet ingefær
  • 10 stk. nelliker
  • 1 citron - saft og skal
  • Salt

Fremgangsmåde

Skyld æblerne og skår dem i både (de behøver ikke blive skrællet og kærnehuset må godt vær med). Kom æbler, vand og halvdelen af sukkeret (både moscovadosukker og lys rørsukker) samt krydderierne i en gryde.

Kog æblerne op og lad dem simre til de er blevet til mos. Det tager ca. 15 min. afhængigt af hvilken æblesort der anvendes.

Hæld æblemosen gennem en sigte - få se meget æblemos med igennem sigten som muligt. Det tager lidt tid og kræver lidt knofedt - men det er anstrengelserne vær.

Kog nu æblemosen, den sidste halvdel af sukkeret sammen med citronsaft og skal i ca. 1 1/2 time. Æblemosen skal koge ind og blive lidt karamelliseret, dvs. tyk og mørk. Til sidst smages til med et lille nip salt.

Hæld æblesmørret på rengjorte og skoldede glas.

http://madtanker.dk/opskrifter/aeblesmor

http://madtanker.dk/wp/wp-content/plugins/ziplist-recipe-plugin/zlrecipe-placeholder.png

Category: Opskrifter, Tilbehør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *