Ærtesuppe

| april 11, 2014 | 0 Comments

Som sagt, har jeg lige været i gang med at rydde lidt op i fryseren – og her fandt jeg flere poser frosne ærter (fra egen køkkenhave). Sidst sommer havde vi så mange ærter, at vi slet ikke kun når at spise dem alle sammen – derfor plukkede jeg en stor portion, bælgede dem og kom dem i fryseren.  Og det kan vi så nyde godt af nu J

Der er selvfølgelig ikke noget, som slår friske ærter, men skal man spise frosne ærter er de hjemmeavlede altså klasser over dem man køber i supermarkedet. Det skal dog nævnes at jeg under oprydningen også fandt to poser frosne ærter fra Irma. Det undrede jeg mig en del over – hvornår var de dog blevet indkøbt? Men så slog det mig, at der vist var noget med en løbeskade og en fod som havde brug for et koldt omslag, og lige præcis til dette formål der er frosne ærter fra supermarkedet perfekte.

Nok om oprydning – men til det vigtige: mad / opskrifter. Jeg synes det fungerer rigtig godt med feta over ærtesuppen da den salte smag fra fetaen er en god modvægt til den lidt sødlige ærtesuppe. Husk at lave og blende suppen lige inden den skal spise – da den hurtigt mister sin flotte grønne farve.

Ærtesuppe

Ærtesupper

Ingredienser

    Til 2 personer
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 350 g ærter
  • 3 dl bouillon
  • 1/2 dl piskefløde
  • Saft af 1 citron
  • Salt og peber
  • 50 g feta
  • 2 skiver sprødstegt parmaskinke
  • 1 lille håndfuld saltmandler

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg og svits det gyldent i lidt smør i en gryde. Tilsæt ærter og bouillon og lad det simre i ca. 10 minutter til ærterne er møre.

Blend suppen og tilsæt piskefløde - kog suppen op og smag til med salt, peber og citronsaft.

Servere suppen med lidt smuldret feta, en skive sprødstegt parmaskine og grofthakkede saltmandler. Opskrift på saltmandler kan findes her på bloggen under opskrifter på snacks.

PS: Lav først suppen lige inden den skal spises da ærterne godt kan miste deres flotte grønne farve når først suppen er blendet. Og farven er jo halvdelen af smagen 🙂

http://madtanker.dk/opskrifter/aertesupper

 

Category: Forretter, Opskrifter, Suppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *