Anderillette med rødbede

| november 25, 2014 | 0 Comments

Hvor smager hjemmelavet pålæg af den ene eller anden slags dog bare meget bedre end 3-stjernet salami – og anderilette er absolut ingen undtagelse.

I gamle dage lavede man rilette for at konservere kødet – vel og mærke i fedt. Så en super sund ret kan man jo ikke kalde det – men skidt, det er jo kun jul engang om året.

Anderilette smager fantastisk på en skive rugbrød og så med revet rødbede og cornichoner på toppen. Den fede og salte anderilette kombineret med sødme fra rødbeden og syrligheden fra cornichoner passer perfekt sammen.

Madtanker - Poul Melbye -- 2014-11-19.jpg

Anderillette med rødbede

Ingredienser

    Anderillette:
  • 6 andelår
  • 3 spsk salt
  • 1 tsk. rørsukker
  • Friskkværnet peber
  • 2 lauerbærblade
  • 5 kviste timian
  • 400 g andefedt
  • Bouillon til at dække andelårene
  • 1½ æble
  • Rødbede:
  • 250 g rødbede
  • 3 spsk. honning
  • 4 spsk. balsamico
  • Salt og peber
  • Tilbehør:
  • Rugbrød
  • Cornichoner skåret i mindre stykker

Fremgangsmåde

Anderillette:

Gnid andelårene med salt og sukker og krydder med friskkværnet peber. Kom andelårene i en skål eller frysepose og stil dem i køleskabet 6-8 timer (eller natten over).

Kom andelårene i et ovnfast fad og kom andefedt, lauerbærblade og timian over. Hæld bouillon over så 2/3 af lårene er dækket. Stil fadet i en 150 C varm oven i ca. 2½ time.

Tag andelårene ud af ovnen og lad dem køle af - og lad fedtet blive kold. Det kan være nødvendigt at sætte fadet i køleskabet et par timer så andefedtet stivner.

Nu ligge andefedtet på toppen og bouillonen i bundet af fadet. Tag andefedtet fra i en skål og bouillon i en anden. Pluk andekødet i mindre stykker og kasser skind og ben.

Skær æblerne i små terne kom dem i en gryde sammen med 1½ dl andefedt og lidt friskkværnet peber. Kog op og lad det koge i ca. 5 min. Tilsæt andekødet og ca. 2 dl bouillon. Lad det koge op.

Hæld nu anderilletten på rengjorte og skoldede glas og stil den i køleskabet. Andekødet skal være helt dækket med fedt / bouillon.

Rødbede:

Skral rødbederne og riv det på et råkostjern. Bland honning, balsamico, salt og peber sammen til en dressing og hæld det over rødbederne.

*Servering:"

Server anderilletten på et godt rugbrød eller ristet brød, rødbeder og cornichoner skåret i mindre stykker.

http://madtanker.dk/opskrifter/anderillette-med-roedbede

Category: Kødretter, Opskrifter, Tilbehør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *