Blåbæris
August og september er højsæson for blåbær – og der findes næsten ikke en større luksus end en is lavet på friske blåbær. Nordiske blåbær, som man selv har plukket i skoven, smager bare helt anderledes en de store amerikanske blåbær, som man kan købe i supermarkedet. De Nordisk blåbær er mindre end de amerikanske (så der skal plukkes nogle flere) men tilgengæld er smagen meget mere intens.
Hermed en sensommer opskrift på is med blåbær – velbekomme !!!
Ingredienser
- 1 æg
- 250 g sukker
- 200 g mælk
- 150 g piskefløde
- 250 g blåbær (friske eller frosne som er optøet)
Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Blend blåbærrene til en ensartet masse. Hæld blåbærrene i æggemassen. Tilsæt øvrige ingredienser og piske det hele godt sammen.
Kør derefter cremen på ismaskine. Eller hæld cremen i en metalform, som stilles i fryseren. Rør et par gange i cremen under indfrysningen så den ikke krystallisere.
http://madtanker.dk/opskrifter/blabaeris
Category: Desserter, Is, Opskrifter