Blåbæris

| september 1, 2013 | 0 Comments

August og september er højsæson for blåbær – og der findes næsten ikke en større luksus end en is lavet på friske blåbær. Nordiske blåbær, som man selv har plukket i skoven, smager bare helt anderledes en de store amerikanske blåbær, som man kan købe i supermarkedet. De Nordisk blåbær er mindre end de amerikanske (så der skal plukkes nogle flere) men tilgengæld er smagen meget mere intens.

Hermed en sensommer opskrift på is med blåbær – velbekomme !!!

Blåbæris

Blåbæris

Ingredienser

    Ca. 1 liter
  • 1 æg
  • 250 g sukker
  • 200 g mælk
  • 150 g piskefløde
  • 250 g blåbær (friske eller frosne som er optøet)

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Blend blåbærrene til en ensartet masse. Hæld blåbærrene i æggemassen. Tilsæt øvrige ingredienser og piske det hele godt sammen.

Kør derefter cremen på ismaskine. Eller hæld cremen i en metalform, som stilles i fryseren. Rør et par gange i cremen under indfrysningen så den ikke krystallisere.

http://madtanker.dk/opskrifter/blabaeris

 

Category: Desserter, Is, Opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *