Jordbærsorbet med chili og estragon
Sorbet med jordbær er en klassiker, men give den gerne et ekstra pift med chili og estragon. Chili giver sorbeten lidt kant mens den lakridsagtige estragon tilfører lidt friskhed.
Det er også muligt at lave sorbet uden ismaskine. Har man ikke en ismaskine, har jeg to råd. 1. Købe en hurtigst muligt !!! 2. Eller kør sorbeten i blenderen en time inden servering og stil den så i fryseren igen. Det giver også en cremet og blød sorbet.
Ingredienser
- 200 g vand
- 200 g sukker
- ½ tsk. tørret chili
- Blade fra 5 kviste estragon
- 750 g jordbær
Fremgangsmåde
Kom vand, sukker, chili og estragonblade i en gryde. Kog op til en sirup, og lad siruppen simre i et par minutter til sukkeret er smeltet. Afkøl herefter siruppen.
Si siruppen og blend den sammen med jordbærerne til en ensartet masse.
Kør derefter sorbeten i ismaskine. Eller hæld sorbeten i en metalform, som stilles i fryseren. Ved sorbet er det vigtigt at rører i sorbeten jævnligt under indfrysningen så den ikke krystallisere.
http://madtanker.dk/opskrifter/desserter/jordbaersorbet-med-chili-og-estragon