Mojito granité

| april 26, 2013 | 0 Comments

Granité tilberedes også uden ismaskine – kræver bare en gaffel og lidt tålmodighed. Mojito granité laves på samme måde som drinken af samme navn – men skal den bare lige en tur i fryseren inden servering. På grund af alkoholen tager det lidt tid  at fryse granitéen – det er her tålmodigheden kommer ind i billedet. Under indfrysningen skal man løbende røre / rive i granitéen med en gaffel, så man få den rigtige struktur. Perfekt som dessert eller en anderledes velkomstdrink. Men vær opmærksom på at alkohol på frost slår hård – så hold lidt igen med mængden ….

Moito is

Mojito granité

Ingredienser

  • 300 g vand
  • 100 g rørsukker
  • En håndfyld mynteblade
  • 1 dl lys rom
  • Saft af 6 limefrugter

Fremgangsmåde

Kog vand og sukker op til en sirup, og lad siruppen simre et par minutter til sukkeret er smeltet. Afkøl derefter siruppen.

Hak myntebladene fint og vend dem i siruppen. Tilsæt derefter limesaft og rom. Smag graniteen til.

Hæld granitéen i en beholder og stil den i fryseren. Efter ca. 3 timer, når granitéen er frossen i kanten, røres den igennem med en gaffel. Stil den i fryseren i ca. en time og rør igen i den med en gaffel. Gentag processen til granitéen har en blød og let frossen konsistens.

Er granitéen blevet helt hård, kan den optøs i køleskabet i 15-20 minutter og røres igennem med en gaffel. Eller man kan køre granitéen i en blender, og derefter indfryse den igen.

http://madtanker.dk/opskrifter/desserter/mojito-granite

Category: Desserter, Is

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *