Mojito granité
Granité tilberedes også uden ismaskine – kræver bare en gaffel og lidt tålmodighed. Mojito granité laves på samme måde som drinken af samme navn – men skal den bare lige en tur i fryseren inden servering. På grund af alkoholen tager det lidt tid at fryse granitéen – det er her tålmodigheden kommer ind i billedet. Under indfrysningen skal man løbende røre / rive i granitéen med en gaffel, så man få den rigtige struktur. Perfekt som dessert eller en anderledes velkomstdrink. Men vær opmærksom på at alkohol på frost slår hård – så hold lidt igen med mængden ….
Ingredienser
- 300 g vand
- 100 g rørsukker
- En håndfyld mynteblade
- 1 dl lys rom
- Saft af 6 limefrugter
Fremgangsmåde
Kog vand og sukker op til en sirup, og lad siruppen simre et par minutter til sukkeret er smeltet. Afkøl derefter siruppen.
Hak myntebladene fint og vend dem i siruppen. Tilsæt derefter limesaft og rom. Smag graniteen til.
Hæld granitéen i en beholder og stil den i fryseren. Efter ca. 3 timer, når granitéen er frossen i kanten, røres den igennem med en gaffel. Stil den i fryseren i ca. en time og rør igen i den med en gaffel. Gentag processen til granitéen har en blød og let frossen konsistens.
Er granitéen blevet helt hård, kan den optøs i køleskabet i 15-20 minutter og røres igennem med en gaffel. Eller man kan køre granitéen i en blender, og derefter indfryse den igen.
http://madtanker.dk/opskrifter/desserter/mojito-granite