Hindbærsnitter

| marts 16, 2015 | 0 Comments

Hindbærsnitter er en rigtig dansk bage klassiker – og lige så velsmagende som de kan være, lige så frygtlige og dårlige kan de også være.

Hos os bage vi ofte hindbærsnitter om sommeren, når vi har været en tur i skoven og plukket hindbær til hjemmelavet hindbærmarmelade (denne opskrift må vi få lagt på bloggen en dag) – eller om vinteren, når vi rydder op i fryseren og skal bruge de hindbær vi plukkede sidste sommer.

Vi har et stort hindbærkrat få hundrede meget fra vores hus i Sverige, hvor vi plukker hindbær og ofte bruge dem til marmelade efter en opskrift, som vi har fra en gammel kogebog: “Prinsessernes kogebog”. En helt fantastisk kogebog med mange gamle klassikere – herunder hindbærmarmelade. Som der står i kogebogen – hindbærerne skal gerne plukkes inden solopgang og gerne af en jomfru. Ja, ja – marmeladen bliver nu også helt ok selvom bærerne først plukkes lidt senere på dagen af en midaldrende husmor 🙂

Madtanker - Poul Melbye -- 2014-03-16.jpg

Hindbærsnitter

Ingredienser

    Dej:
  • ½ vaniljestang, polynesisk
  • 70 g flormelis
  • 150 g stuetempereret smør
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ dl vand
  • Fyld:
  • Ca. 200 g hindbærmarmelade
  • Glasur:
  • Ca. 200 g flormelis
  • Lidt vand
  • Drys:
  • Hakkede usaltede pistaciekerner
  • Frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud.

Bland vanilje, flormelis, smør, hvedemel og bagepulver sammen og kom vandet i. Ælt dejen god igennem og stil den i køleskabe i ½ time.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 mm. Udstik dejen i den facon og størrelse du ønsker.

Læg hindbærsnitterne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8 min. ved 190 grader. De færdigbagte bunde til hindbærsnitter må gerne virke lidt halvbagte. Lad dem køle af.

Kom hindbærmarmelade på halvdelen af kagerne.

Rør en glasur af flormelis og vand og kom glasur på den anden halvdel af kagerne og drys med pistaciekerne og frysetørrede hindbær. Læg kagerne sammen.

Hindbærsnitter kan fint holde sig en uges tid i en kagedåse, men ellers har jeg også haft succes med at fryse dem. Så skal de blot tages ud af fryseren ca. ½ time inden de skal spises.

http://madtanker.dk/opskrifter/hindbaersnitter-2

Category: Kager, Opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *