Hvid chokoladeis
Så er det tid til endnu en isopskrift – og en is med hvid chokolade må være passende på denne Valentinensweekend. Isen er lavet uden æg men få i stedet den cremede konsistens fra den hvide chokolade, og den kan faktisk godt holde sig dejlig cremet i flere dag i fryseren, hvor andre is godt kan blive lidt hårdere. Men som udgangspunkt er det sådan med hjemmelavet is – det skal spise når det er lavet, der er absolut ingen grund til at gemme den for længe 🙂
En is med hvid chokolade er en rigtig god “basis” is, forstået som at den passer godt til næsten alt. Chokoladekage, bagte frugter, marengs, hindbær ……. og hvad man nu ellers kan finde på.
Ingredienser
- 25 g sukker
- 200 g mælk
- 300 g piskefløde
- 200 g hvid chokolade
Fremgangsmåde
Bræk chokoladen i små stykker og smelt den sammen med halvdelen af mælken i en chokoladesmelter eller over vandbad.
Pisk den resterende mælk sammen med sukker og piskefløde. Hæld den smeltede chokolademasse i, og pisk cremen godt igennem.
Kør derefter cremen i ismaskine. Eller hæld cremen i en metalform, som stilles i fryseren. Rør et par gange i cremen under indfrysningen så den ikke krystallisere.
http://madtanker.dk/opskrifter/hvid-chokoladeisCategory: Desserter, Is, Opskrifter