Julesalt

| november 19, 2014 | 0 Comments

Salt bliver bare lidt sjovere når det er tilsat smag – og nu hvor vi nærmer os december, må det være tid til en rigtig julesalt. Denne salt indeholder (næsten) alle julens krydderier og både smager og dufter af jul. Saltet kan give anden, flæskestegen eller koteletterne en smag af jul – eller du kan bare stille den på bordet som helt almindelig bordsalt.

Madtanker - Poul Melbye -- 2014-11-17.jpg

Julesalt

Ingredienser

  • 6 kardemommefrø (eller kapsler hvor man tager skallen af)
  • 1/2 kanelstang
  • 1 lauerbærblad
  • 1/2 stjerneanis
  • 1/2 tsk. sort peber
  • 1/4 tsk. allehånde
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 6 nelliker
  • 1/2 appelsin - revet skal heraf
  • 1/2 del groft salt

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en krydderiehakker (hakkeren til stavblenderen). Har du ikke en sådan, kan man også bruge en morder og lidt knofedt.

Hak alle krydderierne fint og kom salt og revet appelsin skal ved. Der skal ikke hakkes når saltet er tilsat.

Lad saltet tørre - enten i en dehydrator eller i ovnen. tørres saltet i ovnen fordeles saltet på en bageplade med bagepapir. Sæt saltet i ovnen ved 50 C med ovnlågen på klem. Det tager ca. et par timer.

http://madtanker.dk/opskrifter/julesalt

Category: Opskrifter, Salt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *