Kanelmedaljer med blød nougatcreme
En gammel ”jule klassiker” fra mit barndomshjem er kanelmedaljer lagt sammen med flødeskum, creme eller hvad man nu lige har lyst til. Egentlig ved jeg ikke hvad disse har med jul at gøre – og derfor bager jeg dem også bare hele året.
Man kan lægge dem sammen med lige præcis det fyld man har lyst til, men i denne opskrift har jeg brugt en blød nougatcreme fra Mette Blomsterberg. Nougatcremen kan også hælde på glas (det er sådan Mette Blomsterberg serverer dem) og serveres med en kanelmedalje som er dyppet i hvidchokolade og drysset med frysetørret hindbær.
Ingredienser
- 125 g blødt smør
- 100 g sukker
- ½ æg
- 125 g mel
- 1½ tsk. kanel
- Flormelis
- Kakao
- Kogt vand
- Hakkede pistaciekerne (usaltede)
- 250 g. blød nougat
- 4 dl. piskefløde
Fremgangsmåde
Rør smør, sukker og æg godt sammen. Tilsæt mel og kanel og ælt dejen godt sammen. Stil dejen på køl i min. 1 time.
Rul dejen ud i ½ cm’s tykkelse. Udstik medaljerne med et glas eller kageudstikker. Sæt medaljerne på bagepapir på en bageplade. Bag medaljerne ved 225 C i ca. 8 minutter. Afkøl derefter på bagerist.
Rør en glasur af flormelis, kakao og kogende vand og kom glasur på halvdelen af medaljerne. Drys med hakkede pistaciekerner.
Lige inden kagerne skal spises, sprøjtes nougatcremen ud på den anden halvdel af medaljerne og medaljerne lægges sammen.
Smelt den bløde nougat i en skål over vandbad.
Pisk fløden til en let skum. Tag nougaten op af vandbadet. Kom 1/3 del af den let piskede fløde i den godt lune nougat & pisk kraftigt. Hæld derefter nougatfløden op i den resterende let piskede fløde & vend det forsigtigt, men hurtigt sammen. Pisker du for kraftigt skiller cremen.
Lad cremen køle af i køleskabet inden den hældes på en sprøjtepose og komme imellem kanelmedaljerne.
http://madtanker.dk/opskrifter/kanelmedaljer-med-bloed-nougatcremeCategory: Kager, Opskrifter