Kamsteg – asian style
Selvom en traditionel flæskesteg smager fantastisk er der alligevel behov for fornyelse ind i mellem når man har en halv gris liggende i fryseren …
Inspireret af de små kurser i balinesisk mad vi tog på Bali er her en opskrift hvor vil tilføjer et strejf af asien til kamstegen. Vi har valgt at tilberede den sous vide, dels fordi det giver en helt fantastisk mør kamsteg, dels fordi det virkelig giver marianaden mulighed for at afgive smag til kødet med den lange tid ved “høje” temperaturer (sammenlignet med køleskabet).
Hvis man som os “kun” har en almindelig hjemme vakuummaskine er det en rigtig god idé at fryse steg og marinade inden der vakuumeres. På den måde undgås det at suge væske ud når luften trækkes ud.
Ingredienser
- 1,5 kg kamsteg
- 3/4 dl alm soja
- 1/4 dl sød soja (kan udelades, men så skal der mere honning/sukker i)
- En stor spiseskefuld efterårshonning (kraftig aroma) eller muscavado sukker
- Et par cm frisk ingefær
- 2 stjerneanis
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk korianderfrø
- 1 tsk spidskommen
- 2 laurbærblade
- Skal fra en citron
- Chili efter smag
- Salt
Fremgangsmåde
Sværen skæres fra stegen - tilberedes særskilt
Krydderierne knuses let. Ingefæren skrælles og hakkes fint (eller rives). Hvidløgsfedene knuses let og alle ingredienser røres sammen.
Steg og marinade puttes i en vakuumpose og sættes i fryseren til marinaden er letfrossen. Herefter vakuumeres. Stegen tilberedes sous vide ved 58,5 grader i 48 timer. Giv gerne stegen en let stegeskorpe umiddelbart inden servering.
Sværen befries for mest mulig fedt og koges i letsaltet vand 20 - 25 min. Herefter dehydreres sværen indtil den er helt tør og der menes helt tør!
Umiddelbart inden servering frituresteges sværen i 180 grader varm olie og drysses med salt og knust laurbærblade.
http://madtanker.dk/opskrifter/kodretter/kamsteg-asian-styleCategory: Kødretter