Macarones med lakrids
Det er efterhånden ingen hemmelighed at jeg bare elsker lakrids. Så da jeg endelig tog mig sammen til at bage macarones – ja, så blev det selvfølgelig også med lakridscreme. Macaronebunden i denne opskrift er helt neutral – så er man ikke til lakrids kan man lægge dem sammen med en anden slags fyld i stedet.
Jeg serverede disse macarones som dessert sammen med en hindbæris, friske hindbær, chokoladeflager af hvid chokolade med drys af lakridspulver og tørret hindbær. Og da jeg havde en del lakridscreme i overskud blev tallerknen også lige pyntet med små toppe af lakridscreme.
Jeg fik ikke lige taget foto af denne dessert og da maraconsene hurtigt var spist, blev jeg nødsaget til at bage dem igen. Hvor ærgeligt 🙂 Denne gang forsøgte jeg at bage ved varmluft – og det blev ikke helt så vellykket. De smagte nu helt fint, men de blev lidt blege og fik ikke helt den rigtige farve. Men jeg må jo bare bage igen og så tage et nyt billede 🙂
Ingredienser
- 75 g mandelmel
- 75 g flormelis
- 25 g æggehvide
- 75 g sukker
- 25 g vand
- 25 g æggehvide
- 120 g hvid chokolade
- 0,6 dl piskefløde
- 50 g sød lakridssirup fra Johan Bülow
Fremgangsmåde
Kom mandelmel og flormelis i en skål og rør det sammen med 25 g æggehvide.
Pisk de sidste 25 g æggehvide stive i en skål.
Kom vand og sukker i en lille gryde og varm det op til 117 grader. Hæld den 117 g varme sukkerlage i de piskede æggehvider i en tynd stråle. Fortsæt med at piske til marengsen er sej og afkølet - det tager ca. 7-8 minutter.
Vend forsigtigt marengsen i mandelblandingen og kom massen på en sprøjtepose med rund tylle. Sprøjt små cirkler på størrelse med en 5 krone ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bundene ved 150 C (ikke varmluft) i ca. 12 minutter. Lad derefter bundene køle af.
Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Bring fløde og lakridssirup i kog i en gryde og hæld det derefter over chokoladen. Rør rundt indtil chokoladen er helt smeltet.
Fyld cremen i en sprøjtepose og stil den på køl i mindst 1 time - cremen skal sætte sig så den er fast og ikke løber ud, når den sprøjtes ud på bundene.
Når lakridscremen er kølet af sprøjtes cremen ud på halvdelen af bundene og lægges sammen med den anden halvdel af bundene.
Macarones kan opbevares i en kagedåse på et køligt sted til de skal spises.
http://madtanker.dk/opskrifter/macarones-med-lakridsCategory: Desserter, Kager, Opskrifter