Rosensirup
Nu er roserne sprunget ud – og det er tid til at lave rosensirup eller rosensorbet. Men her først opskriften på rosensirup som bla. kan bruges til at lave en helt speciel sorbet – uden tvivl den mest romantiske is man kan forestille sig 🙂
Jeg bruger hybenroser – og de er faktisk ved at være på det sidste, så det er med at komme en tur til stranden og få samlet lidt. Jeg har her lavet ca. 1 liter rosensirup og til den har jeg brugt 200 g rosenblade. Man kan sagtens lave en 1/2 eller 1/4 liter i stedet.
Foruden sorbet er rosensirup også velegnet til at hælde over is og andre desserter. Eller evt. til marinering af jordbær.
Ingredienser
- 200 g rosenblade (fra hybenroser)
- 800 g vand
- 250 g sukker
- Saft af 1 citron
Fremgangsmåde
Kom vand og rosenblade i en beholder og lad rosenbladene stå og trækker i 12-24 timer.
Kom vand og rosenblade i en gryde sammen med sukkeret. Kog det op og lad det koge i et par minutter til sukkeret er smeltet. Si rosenbladene fra og tilsæt citronsaft. Hæld siruppen på en rengjort og skoldet flaske.
http://madtanker.dk/opskrifter/rosensirupCategory: Opskrifter, Tilbehør