Saltmandler
Gik lige lidt amok med mandler her den anden dag. Mandler er fantastiske til div. snacks, både i det salt og det søde køkken. Saltmandlerne er super som en “before dinner snack”. Vær opmærksom på at salt kan være meget forskellig – noget er simpelthen mere salt end andet og det smages meget tydeligt på disse saltmandler. Bruger du f.eks. middelhavssalt fra Il Fornaio skal du bruge mindre salt end hvis du f.eks. bruger Maldon salt.
Ingredienser
- 200 g mandler
- 2 dl vand
- 1 spsk salt (Maldon) eller 1/2 spsk Il Fornaio middelhavssalt
Fremgangsmåde
Kom ingredienserne i en gryde. Vær opmærksom på at der er stor forskel på salt - noget smager mere salt end andet. Derfor afhænger mængden af salt efter hvilken salt der bruges.
Kog og og rør jævnligt i mandlerne indtil alt vandet er fordampet. Tager ca. 7-8 min.
Bag mandlerne i forvarmet ovn i ca. 25 min. ved 150 C.
Når mandlerne er kolde kan de hældes på et glas og kan holde sig i en måneds tid.
http://madtanker.dk/opskrifter/snack/saltmandlerCategory: Snack