Sprød jordskokskal med lettet puré

| marts 16, 2013 | 0 Comments

Denne opskrift er kraftigt inspireret af en snack vi fik serveret på restaurant Kadeau. Vi har dog valgt at lave skallerne tyndere og fulde dem med jordskokpuré

 

IMG_0430

Sprød jordskokskal med lettet puré

Ingredienser

  • Jordskokker
  • Creme Fraiche
  • Tørrede svampe - helst kantareller
  • Syre (krydderurten)
  • Lidt smør

Fremgangsmåde

Vælg nogenlunde regulære jordskokker, gerne mellemstore runde-

Jordskokkerne renses grundigt, men pas på ikke at få for meget af skralden af.

Sprød jordskokskal

Hver jordskok pakkes i staniol med en lille klat smør og sættes i en 180 grader varm ovn i ca 1½ time eller til de er helt bløde.

Herefter skrabes skallerne så rene som muligt, men uden at skallerne går i stykker. gem det udskrabede jordskok

Skallerne saltes let og sættes i en 120 grader varm ovn til de er sprøde. Regn med 1-1½ time.

Lettet puré

De tørrede svampe knuses til mel og røres med det udskrabede jordskok og creme fraiche til en blød og ensartet masse. Syren hakkes og vendes i. Smag til med salt og evt. en smule citron

Anretning

Hver lille tørret jordskokskal fyldes med puré - gerne fra en sprøjtepose og der pyntes med lidt ekstra syre. Vent med at anrette til lige før der skal serveres for at undgå at skallerne bliver bløde

De tørrede skaller kan sagtens holde sig i en tæt dåse så de kan med fordel laves i forvejen.

I stedet for den lettede puré kan man anvende en svampe mayonaise - der skal så mindre i hver skal ved servering

http://madtanker.dk/opskrifter/snack/tsprod-jordskokskal-med-lettet-pure

Tags:

Category: Snack

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *