Tyttebærsyltetøj
Tyttebær er nordens svar på tranebær – og de er meget velegnede til enten syltetøj eller saft. Jeg har en enkelt gang også forsøgt at tørrer dem i dehydratoren, men det blev ikke helt vellykket.
Tyttebær syltetøj – eller lingonsylt – som vores svenske naboer kalder det, smager dejligt til f.eks. frikadeller, kartofler og gammeldags brun sovs. Og laver man det selv kan man jo slippe for en tur i Ikea 🙂
Det er nu der skal plukkes tyttebær i skoven og i modsætning til blåbær er de ret hurtige at plukke, da tyttebærrene sidder i store klaser. I Danmark er der gode steder i Nordjylland samt på nord Sjælland, men ellers kan man jo tager over sundet – her findes de i rigelig mængde – så der er nok til alle 🙂
Ingredienser
- 1 liter tyttebær
- 1/4 dl vand
- 400 kg sukker
- Atamon
Fremgangsmåde
Rens tyttebærrene godt - det nemmeste er at lægge tyttebærrene i vand så tyttebærrene er dækket af vandet. Urenhederne vil så komme op til overfladen, og de kan fjernes ved at lægge et klæde ned over bærrene, således at urenhederne sætter sig på klædet. Gentag denne proces flere gange indtil der ikke kommer flere urenheder på klædet.
Kom tyttebær, vand og sukker i en gryde. Kog op og skum syltetøjet undervejs. Syltetøjet skal koge ca. 15 min i alt. Tilsæt atamon som angivet på emballagen - vær opmærksom på at atamon mister sin virkning hvis det koger, så lad syltetøjet køle af et par minutter inden atamonen tilsættes.
Hæld syltetøjet på rengjorte og skoldede glas.
http://madtanker.dk/opskrifter/tyttebaersyltetojCategory: Opskrifter, Tilbehør