Vaniljeis
Vaniljeis er vel den mest klassiske is af alle slag – og så er den super velegnet til at serveres sammen med et stykke tærte, lidt frugt etc.
Lave man vaniljeis kan det godt betale sig at bruge en god (og dyr) vaniljestang. Jeg sværger selv meget til Thaiti eller Raiatea vanilje fra Irma. De koster så også henholdsvis 35,- kr og 49,- kr for en enkelt stang. Men man kan altså også smage forskel 🙂
Ingredienser
- 6 æggeblommer
- 200 g sukker
- 1 stang vanilje (en god vanilje kan betale sig)
- 300 g mælk
- 200 g piskefløde
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker lyse og luftige. Tilsæt mælk og piskefløde og rør det hele godt sammen.
Kør cremen på ismaskine. Eller hæld cremen i en metalform, som stilles i fryseren. Rør et par gange i cremen under indfrysningen så den ikke krystallisere.
http://madtanker.dk/opskrifter/vaniljeisCategory: Desserter, Is, Opskrifter