Vaniljeis

| marts 25, 2014 | 0 Comments

Vaniljeis er vel den mest klassiske is af alle slag – og så er den super velegnet til at serveres sammen med et stykke tærte, lidt frugt etc.

Lave man vaniljeis kan det godt betale sig at bruge en god (og dyr) vaniljestang. Jeg sværger selv meget til Thaiti eller Raiatea vanilje fra Irma. De koster så også henholdsvis 35,- kr og 49,- kr for en enkelt stang. Men man kan altså også smage forskel 🙂

Vaniljeis

Vaniljeis

Ingredienser

    Ca. 1 liter.
  • 6 æggeblommer
  • 200 g sukker
  • 1 stang vanilje (en god vanilje kan betale sig)
  • 300 g mælk
  • 200 g piskefløde

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker lyse og luftige. Tilsæt mælk og piskefløde og rør det hele godt sammen.

Kør cremen på ismaskine. Eller hæld cremen i en metalform, som stilles i fryseren. Rør et par gange i cremen under indfrysningen så den ikke krystallisere.

http://madtanker.dk/opskrifter/vaniljeis

Category: Desserter, Is, Opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *