Rabarberblomster

| maj 28, 2013 | 0 Comments

Lige nu er det højsæson for rabarber og vi har en del … Vi har ca 20 kvm. med kæmperabarber og det giver adskillige kilo. Her i weekenden plukkede vi 5-6 kilo og det kan ikke ses overhovedet. Nu skal vi bare finde ud af hvad vi skal bruge alle vores rabarber – jeg er sikker på at der kommer en del opskrifter her med rabarber i den kommende tid – følg med.

Alle disse rabarber har dog en tendens til at sætte blomster og selvom rabarberblomster er meget smukke er de ikke gode for planterne – de tager alt for meget energi fra planten i stedet for at sætte stængler. Så blomsterne skal skæres bort, men fortvivl ikke – de kan spises og smager endda rigtig godt.

Rabarberblomster er den eneste del af rabarberen, der ikke indeholder oxalsyre (men blomsterstænglen og kronbladene gør) så de har en behagelig let syret smag uden den kraftige syrepåvrikning fra oxalsyre som nogle finder ubehagelig fra rabarberstængler.

Blomsterne skal plukkes som knopper, men det er jo også der de skal skæres væk. Jeg tilbereder dem helt enkelt – bare kogt i letsaltet vand 3-4 min og så som på billedet serveret med brunet smør. Syrligheden står fantastisk til det fede smør – en oplagt forret.

For æstetikkens skyld lader jeg dem sidde på det yderste af stænglerne, men den skal som sagt ikke spises.

God appetit

Rabarberblomst

Category: Forretter, Tanker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *