Havregrynskiks
Jeg har eksperimenteret lidt med at bage havregrynskiks – og nu er jeg tilfreds med opskriften. Denne opskrift smager lidt som Digistive kiks. Det er super nemme at bage og en kiks med en skive ost er en himmelsk mundfuld.
Kiksene indeholde både sukker og smør – så supper sunde er de nok ikke. Men jeg tror stadig at en kiks med ost er lidt sundere end et stykke kage eller chokolade. Så jeg spiser dem med god samvittighed – og ellers må jeg bare løbe en tur mere for at forbrænde kalorierne 🙂
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 200 g havregryn
- 2 tsk vanillesukker eller korn fra 1 vanillestang
- 2 tsk bagepulver
- 125 g muscovadosukker
- 200 g smør
- 3 spsk mælk
Fremgangsmåde
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Skær smørret i små tern og kom det i skålen. Ælt dejen sammen til en "smuldre" dej og tilsæt så mælken for at samle dejen helt.
Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 5-7 mm tykkelse. Stik kiksende ud i passende størrelse med en kageudstikker eller et glas. Sæt kiksene på bagepapir på en bageplade og prik kiksene med en gaffel.
Bag dem i 12-13 min ved 180 grader.
Når kiksene er afkølet kommes de i en kagedåse.
TIPS: Den ultimative vaniljesukker kan man lave selv. Når jeg har brugt korn fra en god vaniljestang, gemme jeg vaniljestangen og så kommer jeg den "brugte" vaniljestang i hakken til stavblenderen sammen med lidt sukker. Vupti - en helt fantastisk vaniljesukker som kan kommes i et lille glas og bruges til bagværk, over pandekager, is etc.
http://madtanker.dk/uncategorized/havregrynskiksCategory: Brød, Opskrifter, Snack, Uncategorized