Timianstegt kylling med rodfrugter og nødder
Dette er en rigtig efterårsret med rodfrugter, hasselnødder og tørrede frugter og bær. Her har jeg brugt gulerødder og pastinak, men andre rodfrugter kan selvfølgelig også bruges. Det som gør retten god (og lidt anderledes) er de ristede hasselnødder, tørrede frugt og bær samt granatæble. Og man kan vel egentlig også sige at retten kan være lidt “julet” også. Ja, ja – det er alt for tidligt at begynde at tale om jul, men juleknas, gløgg etc. er altså allerede kommet på hylderne i supermarkederne 🙂
Ingredienser
- 400 g gulerødder
- 400 g pastinak
- 3 rødløg
- 4 kyllingefileter
- 1 granatæble
- 10 tørrede abrikoser
- 1 dl tørrede tranebær
- 1 dl ristede, hakkede hasselnødder
- 2 dl græsk yoghurt
- Et par timiankviste
- Salt, peber og olivenolie
Fremgangsmåde
Skræl gulerødder og pastinak.Skær gulerødderne i stave og pastinakken i skiver. Skræl løgene og skær dem i både.
Fordel gulerødder, pastinak og rødløg i en bradepande, og kom lidt olivenolie og salt over.
Bag rodfrugter og løg i ovnen i 40 minutter ved 200 C.
Krydder kyllingefileterne med salt og peber og steg dem let gyldne på en stegepande i lidt olie. De skal have ca. 2 min. på hver side. Lad kyllingefileterne stege færdig i oven i 10-12 minutter - hvor de bare placeres oven på rodfrugterne. Drys timian over kyllingen, når den kommer i ovnen.
Hak de ristede hasselnødder groft (det gøres i ovnen på 180 C i ca 10-12 min - hvorefter skallerne nulres fra).
Tag kernerne ud af granatæblet og skær de tørrede abrikoser i mindre stykker.
Når rodfrugterne og kyllingen er færdige fordeles granatæble, hakkede hasselnødder, tørrede tranebær og tørrede abrikoser over retten. Server med græsk yoghurt til og evt. lidt brød.
http://madtanker.dk/uncategorized/timianstegt-kylling-med-rodfrugter-og-noedderCategory: Kødretter, Opskrifter, Uncategorized