Gulerødder i egen saft

| maj 6, 2015 | 0 Comments

Gulerødder kogt i egen saft og drysset med estragon og knas er fint som tilbehør til kød og fjerkræ. Knas eller grov rasp er en god anvendelse af gammelt halv tørt brød – jeg elsker når der er noget der knaser sammen med mine grøntsager eller min salat. Og så er estragonen også på vej op ude i haven – og estragon sammen med gulerødder går rigtig godt i spænd. Her vil ramsløg også være et fint alternativ.

Madtanker - Poul Melbye -- 2015-03-21.jpg

Gulerødder i egen saft

Ingredienser

  • 10 gulerødder
  • 1 dl gulerodssaft
  • 2 spsk. øleddike (eller æbleeddike)
  • 30 g smør
  • 1 skalotteløg
  • 1 lille bundt estragon
  • Salg og peber
  • 2-3 skiver gammelt brød
  • Olivenolie

Fremgangsmåde

Start med at lave brødkrummerne. Skær skorpen af brødet og kom det i en blender og blend det til en grov rasp (dette kan også gøres på et rivejern).

Vend brødkrummerne sammen med lidt olivenolie og fordel brødet på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt og bag brødkrummerne i 6-7 minutter ved 180 C til de er let gyldne.

Skræl gullerødderne og skær dem i skiver.

Kom halvdelen af smørret i en gryde og sauter gulerødderne i smørret indtil de begynder at karamellisere.

Tilsæt gulerodssaft og eddike og kog ind, så saften begynder at glassere omkring gulerødderne.

Tag gulerødderne af varmen og tilsæt koldt smør (15 g) og smag til med salt og peber.

Drys med fint hakket skalotteløg og estragon og drys tilsidst lidt brødkrummer over retten.

http://madtanker.dk/uncategorized/guleroedder-i-egen-saft

Category: Opskrifter, Tilbehør, Uncategorized

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *