Sandwichboller med tomat
Nu er sommerferien desværre slut – og det er hverdag igen. Men efter en helt fantastisk sommer kan man jo ikke klage – vejret har været fantastisk og jeg har fået slappet af i 3 uger i Småland. 100% afslapning har det nu ikke været, hvis jeg skal være ærlig. Ironman Copenhagen er om 2½ uge – så jeg har brugt sommerferien på træning: svømning, cykling og løb.
Men nu skal det jo ikke handle om træning – men om mad J Hverdagen er startet igen og for mange betyder det også at der igen skal laves madpakker. Her er en god opskrift på sandwichboller med tomat. De soltørrede tomater giver både smag og fugtighed til bollerne og ikke mindst får de en flot orange farve. En sandwich med bøffelmozzarella, parmaskinke, tomat og avocado er ikke helt dårlig.
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 150 g soltørrede tomater
- 250 g hvedemel
- 250 g fuldkornshvedemel
- 50 g tomatpuree
- ½ dl olivenolie
- 1 spsk. friskhakket oregano
- 2 tsk. salt
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet.
Dræn tomaterne for olie og skær i mindre stykker.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen – 10 minutter på en røremaskine.
Drys lidt mel over dejen og dæk skålen med plastfilm. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur i ca. 25 minutter.
Dejen lægges ud på et let melet bord og deles i 6 lige store kugler, som hver især, med kagerullen, rulles ud i 1½ cm tykkelse. Fladbrødene lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Stik brødene ensartet med en gaffel, pensel med lunkent vand.
Lad bollerne efterhæve på pladen i cirka 20 minutter.
Ovnen forvarmes til 150 °C og straks brødene er sat ind, hæves temperaturen til 220 °C. Brødene bages i 20 minutter.
http://madtanker.dk/opskrifter/sandwichboller-med-tomat
Category: Brød, Opskrifter