Knækbrød – ca. 35 stk.

| januar 12, 2015 | 0 Comments

Knækbrød findes i et have a varianter og her et et bud på en “all-round” variant, som kan bruges til lidt af hvert. Den indeholde en del kerne og passer fint til f.ek.s ost. Jeg har ikke tilsat nogle krydderier i knækbrødet – men det kan  man selvfølgelig sagtens – prøv f.eks. med timian eller rosmarin. De er også fine til snacks, hvor de f.eks. kan laves som aflange stænger og drysse med hørfrø, solsikkefrø eller noget helt andet.

Madtanker - Poul Melbye -- 2014-12-12.jpg

 

Knækbrød – ca. 35 stk.

Ingredienser

  • 1½ dl finvalsede havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 4½ dl hvedemel
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 11/4 dl smagsneutral olie
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde

Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt olie og vand. Rør det til en jævn dej.

Del dejen tre kugler og rul hver dejkugle ud mellem to stykker bagepapir spurt med olie. Rul dejen så tyndt ud som muligt.

Læg bagepapiret på en bageplade og skær den udrullede dej ud i passende knækbrødsstykker f.eks. med en klejnerulle. Forsøg at fordel knækbrødet på bagepapiret, så der bliver lidt luft imellem hvert stykke knækbrød. Dejen er ret klistret - så det kan være lidt svært - men lykkedes det ikke helt, bliver det fint alligevel.

Bag knækbrøddet i ovnen ved 180 C i 15-20 minutter indtil de er sprøde og gyldne.

Lad knækbrøddet afkøle på en bagerist og kom dem derefter i en kagedåse.

http://madtanker.dk/uncategorized/knaekbroed

Category: Brød, Opskrifter, Uncategorized

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *