Lakridskage
Her får i familiens basis kageopskrift – en opskrift som har overlevet flere generationer, og som vi stadig bager flittigt. Det gode ved denne opskrift er, at den kan varieres på et utal af måder.
Det oprindelige navn på kagen er ”Sølvkage” – bagt efter nedenstående opskrift men uden lakridspulver og lakridssirup. Da vi så fik smag for sukkerrørskrystaller fra Il Fornaio, udskiftede vi det hvide sukker med sukkerrørskrystallerne (her kan muscovadosukker også bruges) – og kagen fik nu navnet ”Guldkage”. Bagt med mørkt sukker i stedet for hvidt sukker bliver det en helt anden kage – lidt karamelagtig.
Ellers har kagen været bagt med alt fra revet appelsinskal, geranium og lavendel.
Sidste variant – det er den I får opskriften på her – er bagt med lakridspulver og lakridssirup, hvor lakridssiruppen hældes ud over kagen inden den bages. Lakridssiruppen gør kagen dejlig ”snasket”. Jeg har ikke fundet et navn til denne variant endnu – har tænkt lidt i retning af Nordsøolie, men det lyder bare ikke rigtig lækkert.
Så hvis du har et godt navn til lakridskagen er det bare at råbe op!!! Belønningen for at komme med et godt navn er, at jeg vil bringe en is opskrift helt efter dig ønske 🙂
Ingredienser
- 250 g sukker
- 150 g smør
- 150 g mel
- 2 tsk. bagepulver
- 1½ dl fløde
- 4 æggehvider
- 2 spsk. Lakridspulver (f.eks. fra Johan Bülow)
- 2 spsk. Lakridssirup (f.eks. fra Johan Bülow)
Fremgangsmåde
Alle ingredienserne røres sammen med undtagelse af æggehviderne og lakridssirup.
Æggehviderne piske stive og vendes forsigtigt i dejen.
Beklæd en form på ca. 20 x 30 cm med bagepapir og hæld dejen i formen. Fordel siruppen ud over kagen. For at siruppen ikke skal ”brænde” når kagen bages, skal siruppen fordels og gerne moses lidt ned i det øverste af dejen – men der er på ingen måde behov for at rører siruppen helt ud i dejen, den skal bare fordeles så der ikke ligger store klumper af sirup. Det letteste er at bruge en gaffel.
Bages ved 175 ° i ca. 45-50 minutter.
Lad kagen blive helt kold før den tages ud af formen. Kagen er meget ”snasket” så den kan godt hænge lidt fast i bagepapiret.
Server kagen med creme fraiche, friske hindbær og evt. et drys flormelis på toppene.
http://madtanker.dk/opskrifter/lakridskage
Category: Kager, Opskrifter