Æble-smuldrekage
Dette må være verdens nemmeste kage og så kan man nøjes med 4 ingredienser. Her er den dog med den 5 ingrediens – nemlig marcipan. Men man kan sagtens undlade marcipanen – kagen smager dejligt alligevel.
Det er en kage vi bager igen og igen – dels fordi den er så nem og dels fordi vi har mange æbletræer i haven. Serveret med en god hjemmelavet vaniljeis er det svært at få noget som er meget bedre.
Ingredienser
- 4 æbler (gerne en sød sort som f.eks. Filippa)
- 100 g muscovadosukker
- 100 g smør
- 100 g hvedemel
- Evt. 150 g revet marcipan
Fremgangsmåde
Vask æblerne (de skal ikke skrælles) og skær dem i både. Læg æblerne i et ildfast fad - det er ikke nødvendigt at smøre fadet.
Sukker, mel og smør smuldres sammen. Det skal ikke være en glat dej - den må gerne være lidt klumpet.
Riv evt. 150 g marcipan ud over æblerne inden dejen fordels over kagen.
Bag kagen i ca. 25 min. ved 200 C - kagen skal være gylden.
http://madtanker.dk/uncategorized/aeble-smuldrekageCategory: Kager, Opskrifter, Uncategorized