Æble-smuldrekage

| november 14, 2013 | 0 Comments

Dette må være verdens nemmeste kage og så kan man nøjes med 4 ingredienser. Her er den dog med den 5 ingrediens – nemlig marcipan. Men man kan sagtens undlade marcipanen – kagen smager dejligt alligevel.

Det er en kage vi bager igen og igen – dels fordi den er så nem og dels fordi vi har mange æbletræer i haven. Serveret med en god hjemmelavet vaniljeis er det svært at få noget som er meget bedre.

Æble smuldrekage

Æble-smuldrekage

Æble-smuldrekage

Ingredienser

    Til ca. 4 personer
  • 4 æbler (gerne en sød sort som f.eks. Filippa)
  • 100 g muscovadosukker
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • Evt. 150 g revet marcipan

Fremgangsmåde

Vask æblerne (de skal ikke skrælles) og skær dem i både. Læg æblerne i et ildfast fad - det er ikke nødvendigt at smøre fadet.

Sukker, mel og smør smuldres sammen. Det skal ikke være en glat dej - den må gerne være lidt klumpet.

Riv evt. 150 g marcipan ud over æblerne inden dejen fordels over kagen.

Bag kagen i ca. 25 min. ved 200 C - kagen skal være gylden.

http://madtanker.dk/uncategorized/aeble-smuldrekage

Category: Kager, Opskrifter, Uncategorized

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *