Pesto af ramsløg og skvalderkål

| maj 28, 2013 | 0 Comments

Når det nu er sæson for ramsløg og også skvalderkål – hvorfor så ikke lave en pesto på disse to krydderurter. Skvalderkål er der “desværre” sæson for hele året – men hvis man ikke gider luge i haven kan man jo forsøge at spise skvalderkålen i stedet. Jeg skal dog indrømme at der skal spises rigtig meget pesto hos os, for at få bugt med den.

Skvalderkålen er i denne “nordiske” pesto brugt til at dæmpe ramsløgene lidt og give lidt mere dybde i smagen. For at blive i det nordiske tema har jeg også valgt at solsikke- og hørfrø i stedet for de traditionelle pinjekerner, rapsolie fra Österlen i stedet for olivenolie og rabarber som syre i stedet for citron. Denne er lavet uden ost, men man kan sagtens supplere med lidt ost og jeg vil i så fald anbefale en Vesterhavsost

 

IMG_0421

Pesto af ramsløg og skvalderkål

Ingredienser

  • 75 gram ramsløgsblade - en stor håndfuld
  • 25 gram skvalderkål - de vejer ikke så meget - og det skal være de små friske skud
  • 25 gram solsikkefrø
  • 25 gram hørfrø
  • ½ stilk rabarber
  • 2 dl rapsolie - sådan cirka ...

Fremgangsmåde

Solsikke- og hørfrøene ristes af på en tør pande

Blend en ½ rabarberstilk med olien og sigt denne igennem en fin si

Blend ramsløgene og skvalderkålen med frø og olie til en ikke alt for fin konsistens - juster med olien til pestoen har en passende konsistens

http://madtanker.dk/opskrifter/tilbehor/pesto-af-ramslog-og-skvalderkal

Category: Tilbehør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *