Café latte is
Café latte is – eller mild kaffe is, er en is hvor mælk / fløde er kogt op sammen med hele kaffebønner. Det giver en mild smag af kaffe – i modsætning til en is hvor man tilsætter en espresso, her vil smagen af kaffe blive mere intens. Enjoy 🙂
Ingredienser
- 300 g mælk
- 300 g piskefløde
- 80 g kaffebønner (friskristede)
- 6 æggeblommer
- 100 g sukker
Fremgangsmåde
Varm mælk, piskefløde og kaffebønner op til kogepunktet. Køl mælkeblandingen af og hæld den gennem en sigte.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse. Vend mælkeblandingen i æggene. Varm cremen langsomt op til den får en tykkere konsistens – men den må ikke koge. Lad den køle af.
Kør derefter cremen i ismaskine. Eller hæld cremen i en metalform, som stilles i fryseren. Rør et par gange i cremen under indfrysningen så den ikke krystallisere.
http://madtanker.dk/opskrifter/cafe-latte-isCategory: Desserter, Is, Opskrifter