Lavendelis

| juli 27, 2013 | 0 Comments

Lavendelen står i fuld flor – og har jo egentlig gjort det et stykke tid, så hvorfor ikke udnytte den fine parfumerede smag. I denne is koger jeg mælk og piskefløde med lavendel så isen får en mild lavendelsmag. En unik is – som jeg aldrig selv er stødt på andre steder. Den kan jo passende servees med småkager med lavendel og citron, som du også kan finde en opskrift på her på bloggen.

Lavendelis

Lavendelis

Lavendelis

Ingredienser

  • 8 kviste lavendel
  • 300 g piskefløde
  • 300 g mælk
  • Skal fra ½ citron
  • 175 g sukker
  • 4 æggeblommer

Fremgangsmåde

Lavendel kommes i en gryde med piskefløde, mælk og citronskal. Varm det op til kogepunktet og tilsæt sukker.

Pisk æggeblommerne lette og luftige. Si flødeblandingen ned i æggene under kraftig piskning. Varm cremen op til den begynder at tykne – den må ikke koge.

Kør derefter cremen i ismaskine. Eller hæld cremen i en metalform, som stilles i fryseren. Rør et par gange i cremen under indfrysningen så den ikke krystallisere.

http://madtanker.dk/opskrifter/lavendelis

Category: Desserter, Is, Opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *