Rødvinssalt
Salt bliver lidt sjovere hvis man tilfører et eller andet. Rødvinssalt er utrolig flot og jeg bruger den gerne ved portionsanretninger, hvor jeg drysse rødvinssalt over rette og gerne også lidt ud over tallerken (bedst på hvid tallerken). Her har jeg brugt middelhavssalt fr Il Fornaio, som er rigtig god, fordi den ikke smelter når den koges op med rødvinen.
Ingredienser
- 100 g salt
- Rødvin (et par dl cirka)
Fremgangsmåde
Hæld salt i en lille kasserolle og dæk med rødvin. Giv salt og rødvin et opkog. Tag gryden af varmen og lad salt og rødvin trække i 12 timer.
Sig saltet fra rødvinen og kasser rødvinen. Tør saltet i en dehydrator eller i ovnen til saltet er ”tørt”.
Rødvinssalt har en mild smag af rødvin – men det vigtigst er farven. Det er visuelt utroligt flot at drysser over middagsretterne.
http://madtanker.dk/opskrifter/rodvinssaltCategory: Opskrifter, Salt