Vaniljekranse

| november 21, 2013 | 0 Comments

Ja – nu nærmer julen sig, og der skal snart gang i julesmåkagerne. Hvert år i december holder vi stor bagedag – et helt fantastisk koncept. Alle medbringer en småkage dej eller to, og så bliver der bagt julesmåkager i stor stil. Det er et arrangement for hele familien – gammel og ung, høj og lav samt tyk og tynd. Foruden småkager bliver der også produceret konfekt – her er det primært børnene som udfolder deres kreative evner.

Typisk får vi bagt 7-8 forskellige slags småkager – og her kommer først opskrift i rækken: Vaniljekranse. Det bliver jo ikke rigtig jul uden dem.

Jeg vil bestræbe mig på at få bragt alle opskrifterne her på bloggen i løbet af den næste måneds tid.

Vaniljekranse

Vaniljekranse

Ingredienser

    Ca. ?? stk. - jeg har ikke talt dem 🙂
  • 250 g mel
  • 125 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • 180 g smør
  • 1 æggeblomme.

Fremgangsmåde

Mel og sukker blandes i en skål. Vaniljestangen (helst Bourbon vanilje) flækkes, og kornene skrabes ud og kommes i melet. Smørret smuldres i melet, æggeblommen tilsættes, og dejen samles.

Den færdige dej køres gennem kødhakkemaskinen til stjerneformede stænger, formes til små kranse og stilles på en smurt bageplade.

Bages 8-10 minutter ved 200°.

http://madtanker.dk/opskrifter/vaniljekranse

Category: Jul, Opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *