Chokoladekage
Chokoladekager er altid et hit 🙂 Og chokoladekage som næsten ikke indeholder mel er de bedste. Denne består primært af chokolade, æg, sukker og smør – mums. Den bliver dejligt mousse-agtig og dermed lidt “let” i smagen. Det betyder dog ikke at man kan spise kæmpe stykker af den. Server den gerne med hjemmelavet vaniljeis og sommerbær – eller danske jordbær som lige er kommet i butikkerne nu.
Fortsat god pinse 🙂
Ingredienser
- 225 g mørk chokolade (af god kvalitet - mindst 70% cacao)
- 110 g smør
- 5 æggeblommer
- 8 æggehvider
- 110 g sukker
- 30 g mel
- Smør og sukker til formen
Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne stive og tilsæt gradvis sukkeret.
Hak chokoladen groft og stil den til side.
Smelt smørret i en gryde til det begynder at bruse. Tag smørret fra varmen og kom chokoladen i. Rør rundt i smør / chokoladeblandingen til chokoladen er smeltet.
Vend lidt af æggehviderne i chokoladen / smørblandingen og tilsæt derefter æggeblommerne og vend det godt sammen. Vend derefter resten af æggehviderne i og sigt tilsidst mel i dejen.
Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør og drys formen med sukker. Overskydende sukker hældes ud.
Kom dejen i formen og bag kagen ved 180 C varmluft i ca. 20 minutter. Kagen skal være bagt på toppen men midten skal være blød.
Når kagen er kold kan den pyntes med flormelis og bær. Den kan også spise lun - men så skal der ikke flormelis på. Server gerne is, creme fraiche eller flødeskum til chokoladekagen.
https://madtanker.dk/opskrifter/chokoladekage-2Category: Desserter, Kager, Opskrifter