Tarte flambee

| juni 22, 2014 | 0 Comments

Tarte flambee stammer fra Alsace og er egentlig en meget tynd pizza som er bagt ved høj varme. Den høje temperatur kan være lidt en udfordring i en almindelig ovn men sæt ovnen så højt som muligt. Min egen ovn går kun til 230 C – hvilket er lidt i under-kanten  til en tarte flambee – men de kommer nu til at smage ganske udmærket alligevel.

Denne opskrift er på en helt klassisk tarte flambee – men en tarte flambee er jo egentlig bare en “hvid” pizza og man kan sagtens lege lidt med fyldet. Jeg bager f.eks. ofte en med skiver af kogt kartoffel og trøffelpesto.

Tarte flambee

Tarte flambee

Ingredienser

    Dej:
  • 250 g mel
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 2 dl vand (måske lidt mindre)
  • Fyld:
  • Ca. 2 dl creme fraiche
  • 150 g bacon
  • 1 stort løg
  • Rosmarin

Fremgangsmåde

Ælt alle ingredienserne til dejen sammen og lad dejen hvile i køleskabet i 10 minutter.

Del dejen i to kugler og rul hver kugle ud på et stykke bagepapir. Dejen skal udrulles så tyndt som muligt.

Fordel creme fraichen på dejen. Skær løget i tynde skiver - gerne på et mandolinjern. Fordel løgringe og bacon over creme fraichen og drys med frisk rosmarin.

Bag tarte flambeerne ved så høj temperatur som muligt. Egentlig skal en tarte flambee bages ved 300 C - så sæt ovntemperaturen så højt som overhoved muligt og juster bagetiden i forhold til dette.

Min ovn går kun til 230 C og ved denne temperatur skal tarte flambeen have ca. 12 minutter.

https://madtanker.dk/opskrifter/tarte-flambee

 

 

Category: Forretter, Kødretter, Opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *