Hasselnøddekage med sommerbær
Dette er et rigtigt godt bud på den perfekte sommerkage. Kagen er bagt med ristede hasselnødder som efterfølgende er malet til mel. Når man rister hasselnødderne kommer smagen mere frem og bliver mere fyldig.
Jordbær, hindbær, blåbær (og andre bær) er indbegrebet af dansk sommer og denne kager skal overhældes med bær. Går gerne en tur i skoven og pluk blåbær, hindbær eller skovjordbær til kagen – der er kun en regel: man skal ikke spare på bærrene. Og pyntes kagen med nogle af de mange dejlige spiselige sommerblomster (morgenfruer, blomsterkarse, geranium, kornblomst etc.) bliver den endnu mere sommerlig.
Velbekomme !!!
Ingredienser
- 150 g hasselnødder
- 150 g sukker
- 1 æg
- 4 æggeblommer
- 4 æggehvider
- 250 g mascapone
- 125 g creme fraiche (36% smager bedst - men 18% kan også bruges hvis man har kalorieskræk)
- Saft og skal fra ½ citron
- Korn fra en vaniljestang
- 1 spsk. flormelis
- 250 g blandede sommerbær (f.eks. jordbær, hindbær og blåbær)
Fremgangsmåde
Fordel hasselnødderne på en bageplade og rist dem i ovnen i 12-15 minutter ved 175 C varmluft. Rør lidt rundt i nødderne undervejs.
Tag nødderne ud af ovnen og lade dem køle lidt af. Nu skal skallerne af – og det gøres nemmest ved at komme dem i et klæde og så rulle / ælte nødderne mod en bordplade.
Når hasselnødderne er afskallede kommes de i en hakker og males til en lidt grov mel.
Rør sukker, hasselnødder, æg og æggeblommer godt sammen i en skål.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål og vend dem forsigtigt sammen med æggeblommerne.
Smør en kageform (ca. 22 cm. i diameter) med smør og drys formen med rasp i bunden og siderne af formen. Kom dejen i formen og bag kagen ved 190 C i ca. 35-40 minutter.
Rør alle ingredienserne sammen til mascaponecremen – og smag evt. til med mere flormelis / citron. Når kagen er kold kommes mascaponecremen over kagen og bærerne fordeles over cremen.
https://madtanker.dk/opskrifter/hasselnoeddekage-med-sommerbaer
Category: Kager, Opskrifter