Baileys is med bagt marengs
Dette er jo ikke rigtig en Baked Alaska – men lidt der hen ad. Om ikke andet kan men vel kalde det for ovnbagt is – det var hvad jeg altid kaldte det som barn. Lige meget hvad – så smager is og marengs bar altid godt. Her har jeg lavet en Baileys is – men det kan selvfølgelig var alle andre slags is – og man kan jo også bare lave Baileys is uden at der skal marengs på toppen.
Det vigtigst når man skal have is en tur i ovnen er, at den er rigt “kold”. Dvs. at man ikke skal tage isen direkte fra ismaskinen (hvor den er blød og cremet), men lige lade den står et døgns tid i fryseren først, så den er blevet hård. Den bliver alt andet lige, lidt bløder under bagning. Jeg laver generelt ovnbagt is i små forme fra Le Creuset, da de kan tåle til at komme direkte fra fryseren til en 250 C varm ovn.
Ingredienser
- 6 æggeblommer
- 125 g flormelis
- 1 stang vanilje
- 300 g mælk
- 300 g piskefløde
- 1½ dl Baileys
- 100 g æggehvide
- 190 g sukker
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommer, vaniljekorn og flormelis til en luftig masse. Tilsæt mælk og piskefløde og varm langsomt cremen op til den begynder at tykne. Den må ikke koge. Lad cremen køle af og smag derefter til med Baileys.
Kør derefter cremen på ismaskine. Eller hæld cremen i en metalform, som stilles i fryseren. Rør et par gange i cremen under indfrysningen så den ikke krystallisere.
Hvis der skal marengs på toppen - er det vigtig at isen er rigtig kold og bør stå i fryseren et lille døgns tid, inden den skal i ovnen.
Sæt en gryde med vand over på komfuret. Vandet skal blive varmt ikke kogende. Kom æggehvide og sukker i en skål og sæt den over vandbadet. Pisk nu stille og roligt til marengsen bliver lun - men ikke varm, og sukkeret er opløst.
Hæld marengsen i røremaskinen - og rør i 15 min - fuld hastighed. Det er vigtig at man pisker længe, så bliver marengsen bedst. Har du ikke en røremaskine så går det også fint med en håndmikser (men det er lidt kedeligt at piske i 15 min.).
Kom marengsen i en sprøjtepose og fordel den over isen (isen tages direkte fra fryseren). Det er vigtigt at isen er helt dækket. Hvis der ikke er marengs over det hele vil isen smelte hurtigere.
Sæt nu isen direkte i ovnen - 250 C grill. Isen skal ca. have et par minutter - men det går meget hurtigt, så hold øje med den hele tiden.
Når marengsen er gylden, er isen klar.
https://madtanker.dk/opskrifter/baileys-med-bagt-marangeCategory: Desserter, Is, Opskrifter