Cookies med tranebær og hvid chokolade
Cookies er altid et hit – her er de bagt med hvid chokolade og tranebær, men kan selvfølgelig også laves med mørk chokolade og hasselnødder, hvis man er mere til den helt klassiske variant.
De flyder en del ud på bagepladen under bagning – så der skal være god afstand mellem kagerne når de bages. Vælger man at bage dem med mørk chokolade og hasselnødder vil jeg anbefale at man lige giver dem 1 minut mindre i ovnen end der står i denne opskrift. Når de er kolde kan man lægge dem sammen med en god hjemmelavet vaniljeis og lægge dem i fryseren. Det er en total kopi af “Ben & Jerry’s” varianten – bare meget meget bedre …..
Ingredienser
- 100 g hakket hvid chokolade
- 50 g tørret tranebær
- 1 æg
- 100 g sukker
- 150 g mel
- 50 g smør
- 25 g olie
- 60 g muskovadosukker
- 1 tsk. vanilje
- ½ tsk. natron
- ½ tsk. salt
Fremgangsmåde
Ælt alle ingredienserne sammen. Tril små kugler af dejen og stil dem på bagepapir på en bageplade. Der skal være god afstand imellem kagerne, da de flyder en del ud under bagningen. Tryk kagerne lidt flade.
Bages ved 170 C i ca. 10 minutter.
Afkøl kagerne på en bageris og læg dem i en kagedåse når de er helt kolde.
https://madtanker.dk/opskrifter/cookies-med-tranebaer-og-hvidchokoladeCategory: Kager, Opskrifter