Æbleskiver med løg og bacon
Inspireret af Noma, hvor man altid får salte æbleskiver, har jeg lavet disse med løg og bacon. Serveret med hjemmelavet tyttebærsyltetøj og eddikepulver ligner de fuldstændig de almindelige, som vi kender dem.
Auto Draft
Ingredienser
- 320 g hvedemel
- 15 g salt
- 310 g fløde
- 240 g æggeblommer
- 335 g æggehvider
- 160 g smør
- 350 g bacon i tern
- 300 g finthakket løg
- 4 g. eddike pulver
- 20 g. maizena
- Tyttebærsyltetøj
Fremgangsmåde
Svits løgene i lidt smør og tilsæt derefter bacon. Svits løg og bacon sammen indtil baconen har taget farve.
Mel, salt, fløde og æggeblommer piskes sammen, vend herefter løg/smør/bacon massen i denne.
Æggehvider piskes stive og vendes herefter i massen.
Bland eddike pulver og maizena sammen.
Server æbleskiverne lune med eddikepulver og hjemmelavet tyttebærsyltetøj til.
https://madtanker.dk/opskrifter/forretter/aebleskiver-med-log-og-baconCopyright madtanker.dk
Category: Forretter
240g æggeblommer?? det lyder voldsomt… er det mon ml i stedet?
Det ville hjælpe på forståelsen, hvis der stod antal blommer i stedet.
Hej Anne-Mette
Den er god nok – et gennemsnitligt æg vejer ca 60 g. Heraf er 20 g blomme og 40 g hvide. Så i opskriften skal der bruges ca 12 blommer og 8-9 hvider.
God fornøjelse.
Hilsen Charlotte
Hej Anette
Ja, du kan godt lave dem i forvejen og så varme dem i ovnen. Jeg bagte en portion i sidste weekend, som jeg lage i fryseren. Dem skal jeg servere som en forret i aften. Jeg tager dem ud af fryseren et par timer inden de skal spises, og så giver jeg dem en 8-10 min. ved 180 C.
Hilsen Charlotte
Super. Det lyder godt. Hvad serverer du til, når du laver dem som en forret?
Hej. Jeg overvejer at lave æbleskiverne som en sjov/overraskende forret til en julefrokost, men tror du de kan laves i forvejen og så varmes i ovnen?