Småkager med lavendel
Denne opskrift har jeg fået fra min svigerinde – og den er oprindeligt med rosmarin og appelsinskal. Da jeg skulle bage dem førstegang havde jeg ingen rosmarin eller appelsin – så derfor blev de i stedet bagt med lavendel og citron. Begge del smager godt – man kan jo variere lidt fra gang til gang.
Dejen kan holde sig i køleskabet i flere dag (og endnu længere i fryseren), så man kan bage småkagerne efterhånden som man får brug for dem. Dog holder dig sig også fint i en kagedåse.
Ingredienser
- 125 g blødt smør
- 200 g sukker
- 1 stort æg
- Ca. 5-7 lavendel blomster
- Skal af 3/4 citron
- 250 g mel
- 2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. fint salt
Fremgangsmåde
Rør smør og sukker lyst og skummende. Pisk ægget i. Tilsæt finthakket lavendel og revet citronskal. Bland de øvrige ingredienser i dejen.
Kom lidt mel på bordet og rul dejen ud til 2 pølser. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl et par timer.
Skær dejen ud i tynde skiver og læg dem på en bageplade. Bag småkagerne i 7-9 min. ved 190 C - de skal være gyldne.
Lad småkagerne køle af og kom dem i en kagedåse.
https://madtanker.dk/opskrifter/smakager-med-lavendelCategory: Kager, Opskrifter