Småkager med lavendel

| juni 29, 2013 | 0 Comments

Denne opskrift har jeg fået fra min svigerinde – og den er oprindeligt med rosmarin og appelsinskal. Da jeg skulle bage dem førstegang havde jeg ingen rosmarin eller appelsin – så derfor blev de i stedet bagt med lavendel og citron. Begge del smager godt – man kan jo variere lidt fra gang til gang.

Dejen kan holde sig i køleskabet i flere dag (og endnu længere i fryseren), så man kan bage småkagerne efterhånden som man får brug for dem. Dog holder dig sig også fint i en kagedåse.

Småkager med lavendel

Småkager med lavendel

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1 stort æg
  • Ca. 5-7 lavendel blomster
  • Skal af 3/4 citron
  • 250 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. fint salt

Fremgangsmåde

Rør smør og sukker lyst og skummende. Pisk ægget i. Tilsæt finthakket lavendel og revet citronskal. Bland de øvrige ingredienser i dejen.

Kom lidt mel på bordet og rul dejen ud til 2 pølser. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl et par timer.

Skær dejen ud i tynde skiver og læg dem på en bageplade. Bag småkagerne i 7-9 min. ved 190 C - de skal være gyldne.

Lad småkagerne køle af og kom dem i en kagedåse.

https://madtanker.dk/opskrifter/smakager-med-lavendel

Category: Kager, Opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *