Gulerodssuppe med fennikel og appelsin
Varm suppe er godt på en kold vinteraften – og en flottere suppe end gulerodssuppe findes næppe. Den smukke orange farve sammen med den lysegrønne farve fra pestoen er både smukt og smager fantastisk sammen.
Jeg må indrømme, at jeg denne gang snød lidt med pestoen – den var ikke hjemmelavet, primært pga. prisen. At købe basilikum til en omgang pesto, er altså en større udskrivning – så jeg besluttede i stedet at købe Irmas pesto. Den har en super flot farve og smager egentlig også OK, men den er alt for salt. Faktisk helt ekstremt salt. Det var ikke det store problem her i suppen, da den blev blandet med både supper og creme fraiche – men ellers skal man nok lige tænkte lidt over hvad man skal bruge den til inden man evt. køber den.
Jeg er dog slet ikke i tvivl om, at jeg igen til foråret, må så en stor mængde basilikum, så jeg kan lave pesto selv. Så kan den blive mindre salt og også lige få et strejf (et stort et af slagsen) citronsaft, som giver en dejlig friskhed. Den manglede nemlig også lidt i pestoen fra Irma.
Ingredienser
- 400 g gulerødder
- 1 fennikel
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- ½ liter grønsagsbouillon
- Saft af 2 appelsiner
- Olivenolie
- Salt og peber
- Creme fraiche
- Basilikumspesto
Fremgangsmåde
Hak løg og hvidløg fint.
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
Snit fenniklen fint.
Steg løg, hvidløg og fennikel i en gryde med lidt olivenolie til det begynder at tage farve.
Tilsæt gulerødder og grønsagsbouillon og lad suppen simre i 20 minutter.
Blend suppen med en stavblender og tilsæt appelsinsaft.
Giv suppen et opkog og smag suppen til med salt og peber.
Ved servering kommes en skefuld cremefraiche og lidt pesto over suppen.
https://madtanker.dk/uncategorized/gulerodssuppe-med-fennikel-og-applesinCategory: Forretter, Opskrifter, Suppe, Uncategorized