Tyttebærsaft

| september 25, 2013 | 0 Comments

Lige en opskrift mere med tyttebær på denne smukke efterårsdag. Denne gang er det tyttebærsaft – og igen er jeg inspireret af vores svenske naboer. Tyttebærsaft er svenskernes svar på “Ribena”. Saften har en dejlig syrlig smag og egner sig godt til mad i forhold til andre mere søde saft typer.

.Tyttebærsaft

Tyttebærsaft

Ingredienser

    2 liter saft
  • 1,8 kg tyttebær
  • 600 g sukker (500 g sukker per kg saft)
  • Atemon

Fremgangsmåde

Kom bærrene i en saftkoger. Vand i den nederste del (den må ikke løbe tør for vand under kogningen) og bær i den øverste del. Den midterste del bliver stille og roligt fyldt med saft. Efter ca. 20 minutter begynder saften at løbe og du kan begynde at tappe saft. Fortsæt med at koge saften til der ikke kommer mere saft. Her tog det ca. 2 timer, hvor jeg løbende tappe saften. Sluk for saftkogeren og lad saften køle ned, mens der fortsat vil løbe lidt saft ned i saftdelen.

Når alt saften er tappet vejers saften for at finde den rigtige mængde sukker. I dette tilfælde fik jeg 1,2 kg saft, og her tilsatte jeg 600 g sukker. Giv saft og sukker et opkog og lad koge i ca. 2 minutter. Lad saften køle lidt ned og tilsæt så lidt atamon (atamon mister sin effekt hvis der kommer over 100 C, så derfor skal temperaturen lige lidt ned på saften før atamonen tilsættes).

Hæld saften på rengjorte og skoldede glas. Når saften skal drikkes fortyndes den med 1/4 del saft og 3/4 vand - alt efter smag og behag.

PS: Saften kan også laves uden saftkoger - så er det blot af koge bærrene i en gryde (evt. sammen med lidt vand) i ca. 40 min. Derefter hældes den gennem et klæde og saften koges derefter op med sukker. Hældes på flaske som beskrevet ovenfor.

Fordelen ved at bruge en saftkoger i stedet for en gryde er, at det er lettere at tappe saften via tappeslangen og desuden får man lidt mere saft ud af bærrene.

https://madtanker.dk/uncategorized/tyttebaersaft

Category: Drikke, Opskrifter, Uncategorized

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *