Æblemuffins med crumble
Nu går det heldigvis mod lysere tider – men alligevel er der endnu et par måneder med mørke, kulde, sne (eller regn) – hvilket betyder indendørs hygge og stearinlys. Efter en god og lang gåtur i vintervejret er der ikke noget bedre end at komme ind i varmen og drikke en kop the og spise en æblemuffin.
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 3 æg
- 100 g revet marcipan
- 175 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 stort æble i små tern
- 25 g lys muscovadosukker
- 60 g mel
- 1/2 tsk. kanel
- 25 g smeltet smør
Fremgangsmåde
Rør smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen. Vend mel og bagepulver i dejen og tilsæt derefter revet marcipan og æbletern.
Rør alle ingredienserne til toppingen godt sammen – toppingen bliver som en smuldredej.
Smør 6 store muffinsforme med blødt smør og fordel dejen i de 6 forme. Fordel toppingen over dejen – der er nok lidt mere topping, end hvad der er behov for. Ca. 3 tsk. (med top) per muffin passer fint.
Bag muffinsene i ca. 30 min. ved 180 C varmluft. Mærk med en strikkepind om de er klar.
https://madtanker.dk/opskrifter/aeblemuffins-med-crumble
Category: Kager, Opskrifter