Æblemuffins med crumble

| januar 31, 2014 | 0 Comments

Nu går det heldigvis mod lysere tider – men alligevel er der endnu et par måneder med mørke, kulde, sne (eller regn) – hvilket betyder indendørs hygge og stearinlys. Efter en god og lang gåtur i vintervejret er der ikke noget bedre end at komme ind i varmen og drikke en kop the og spise en æblemuffin.

Æblemuffins

Æblemuffins med crumble

Ingredienser

    6 store muffins
  • Dej:
  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 100 g revet marcipan
  • 175 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 stort æble i små tern
  • Topping:
  • 25 g lys muscovadosukker
  • 60 g mel
  • 1/2 tsk. kanel
  • 25 g smeltet smør

Fremgangsmåde

Rør smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen. Vend mel og bagepulver i dejen og tilsæt derefter revet marcipan og æbletern.

Rør alle ingredienserne til toppingen godt sammen – toppingen bliver som en smuldredej.

Smør 6 store muffinsforme med blødt smør og fordel dejen i de 6 forme. Fordel toppingen over dejen – der er nok lidt mere topping, end hvad der er behov for. Ca. 3 tsk. (med top) per muffin passer fint.

Bag muffinsene i ca. 30 min. ved 180 C varmluft. Mærk med en strikkepind om de er klar.

https://madtanker.dk/opskrifter/aeblemuffins-med-crumble

 

Category: Kager, Opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *