Irish coffee is
Selvom det nu er januar og alle snakker om slankekurer – så kan man jo godt lave en omgang is alligevel. Er man til Irish coffee kan den gode kaffedrik sagtens fungere som en is også. Smagen er fuldstændig som en Irish coffee – bare kold i stedet for varm 🙂
Ingredienser
- 80 g hele kaffebønner
- 250 g mælk
- 250 g piskefløde
- 4 æggeblommer
- 75 g farin
- 4 spsk. whisky
Fremgangsmåde
Varm mælk, piskefløde og kaffebønner op til kogepunktet. Køl mælkeblandingen af og hæld den gennem en sigte.
Pisk æggeblommer og farin til en luftig masse og vend den i mælken. Varm cremen op under kraftig omrøring til den tykner, den må ikke koge. Afkøl derefter cremen og smag til med Whisky.
Kør derefter cremen i ismaskine. Eller hæld cremen i en metalform, som stilles i fryseren. Rør et par gange i cremen under indfrysningen så den ikke krystallisere.
Vær opmærksom på at alkohol fryser langsomt - så det tager lidt længere tid at indfryse denne is i forhold til is uden alkohol.
https://madtanker.dk/opskrifter/irhis-cofee
Category: Desserter, Is, Opskrifter