Sandwichbrød

| april 27, 2013 | 0 Comments

Denne opskrift har jeg fra min svigermor – og det er et brød som bages flittigt her hos os. Når brødet er bagt og skåret i skiver kan det fryses ned i små portioner og så er det perfekt at tage ud og riste til morgenmaden, de dage hvor man ikke lige når at få bagt andet brød. Jeg bager det oftest med almindelig durummel, men fuldkornsdurmmel kan også fint bruges – og så bliver det jo lidt sundere.

IMG_0114.JPG (2)

Sandwichbrød

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 7 ½ dl vand
  • 2 spsk salt
  • 450 g hvedemel
  • 450 g durummel (eller fuldkornsdurummel)

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen - gerne på røremaskine. Jeg giver det 6-7 min på fuld styrke på røremaskinen.

Hæld dejen i en smurt brødform og lad det hæve tildækket i 6-12 timer på et køligt sted. Hævetiden afhænger af temperaturen.

Bag brødet i ovnen i 50 minutter. De først 25 min. ved 230 C og de sidste 25 min ved 215 C og damp. Har du ikke en dampovn kan du bare stille et ildfast fad med lidt vand i bunden af din ovn.

Når brødet er koldt skæres det i skiver og pakkes evt. i mindre portioner og smides i fryseren.

https://madtanker.dk/opskrifter/brod/sandwichbrod

Category: Brød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *