Burgerboller – 6 stk.
Det “gastronomiske” hit her hos os i december har været flæskestegssandwich og opskrift på burgerbollerne er blevet efterspurgt flere gange, så nu må jeg jo hellere få opskriften lagt på bloggen. En helt klassisk burgerboller, som er blød og har en ensartet krumme – bollerne er perfekte til flæskestegssandwich og alle andre former for burgere.
De gange jeg har serveret flæskestegssandwich har jeg serveret dem med hjemmerørt mayo, rødkål (opskrift findes her på bloggen), agurkesalat (opskrift findes ikke på bloggen) og selvfølgelig flæskesteg. Som flæskesteg har jeg brugt både ribbenssteg og svinekam. Og her kommer så også lige en lyn opskrift på flæskesteg (samme fremgangsmåde ved både ribbenssteg og svinekam – ca. 1 kg). Gnid godt med salt på sværen og godt ned i rillerne – saltet er med til at gøre sværen sprød. Sæt flæskestegen på en rist over en bradepande og sæt den i en kold ovn. Hvis flæskestegen er lavere i den ene ende end i den anden kommes lidt stanniol under i den lave ende – når sværen er plan bliver sværen mere jævn sprød. Tænd for ovnen på 200 C og lad flæskestegen stå i ca.1 time og 20 minutter. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65 C. Hvis sværen ikke er sprød når centrumstemperaturen har nået 60 C kan man sætte ovnen på grill. MEN hold godt øje med din flæskesteg så den ikke bliver for mørk – det kan nemlig går meget hurtigt under grill.
Nå men nok om flæskesteg – her kommer opskriften på burgerboller.
Ingredienser
- 35 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 3 spsk. smagsneutral olie
- 1 spsk. lys rørsukker
- 2 tsk. salt
- 1 æg
- 80 g fuldkornsdurummel
- 250 g hvedemel
- Sesamfrø
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt olie, sukker og salt og rør godt. Pisk ægget sammen og kom ca. 2/3 i dejen - den sidste 1/3 gemmes til pensling. Bland melet sammen og kom det i dejen og ælt dejen til den er glat.
Lad dejen hæve i 30 min. på et lunt sted.
Ælt herefter dejen igennem igen og del dejen til 6 boller. Man for bollerne pænt glatte med at forme dem ved at folde dejen ind under mod midten - gentag til bollerne er fint glatte. Tryk dem flade og prik dem med en gaffel.
Lad dem hæve yderligere 30 min. på et lunt sted.
Pensel bollerne med den sidste 1/3 af det sammenpiskede æg og drys dem med sesamfrø.
Bag dem i ovnen ved 225 C i ca. 8 min.
https://madtanker.dk/opskrifter/burgerboller-6-stkCategory: Brød, Opskrifter