En lidt anderledes mazarintærte
Mazarintærten er en sand klassiker og som med alle klassikere er det svært at lade være at eksperimentere lidt …
Her har vi givet mazarintærten lidt mere smag ved dels at bruge muscavadosukker, dels ved at tilføje lakridspulver. Det er stadig en mazarintærten, men ikke helt som man kender den.
Ingredienser
- 250 gram hvedemel
- 130 gram smør
- 100 gram flormelis
- 1 æg
- 200 gram marcipan
- 50 gram muscavadosukker
- 125 gram lys rørsukker
- 3 æg (små/mellem)
Fremgangsmåde
Ælt alle ingredienserne til mørdejen sammen til en jævn dej. Som altid med mørdej skal den ikke andet end lige samles.
Læg mørdejen på køl ½ time
Rul den ud og læg den i en 26 cm tærteform. Trim kanterne, evt. ved at køre kagerullen henover kanten af formen
Ælt alle ingredienserne til mazarinmassen sammen - gerne i en røremaskine.
Fyld mazarinmassen på mørdejen
Bag tærten ved 185 grader i ca 30 minutter til massen har sat sig
Køl ned og server med flødeskum. Her har vi serveret den med flødeskum rørt med limesirup og blåbærmarmelade
https://madtanker.dk/opskrifter/kager/en-lidt-anderledes-mazarintaerteCategory: Kager