En lidt anderledes mazarintærte

| april 27, 2013 | 0 Comments

Mazarintærten er en sand klassiker og som med alle klassikere er det svært at lade være at eksperimentere lidt …

Her har vi givet mazarintærten lidt mere smag ved dels at bruge muscavadosukker, dels ved at tilføje lakridspulver. Det er stadig en mazarintærten, men ikke helt som man kender den.

IMG_0428

En lidt anderledes mazarintærte

Ingredienser

    Mørdej
  • 250 gram hvedemel
  • 130 gram smør
  • 100 gram flormelis
  • 1 æg
  • Mazarinmasse
  • 200 gram marcipan
  • 50 gram muscavadosukker
  • 125 gram lys rørsukker
  • 3 æg (små/mellem)

Fremgangsmåde

Ælt alle ingredienserne til mørdejen sammen til en jævn dej. Som altid med mørdej skal den ikke andet end lige samles.

Læg mørdejen på køl ½ time

Rul den ud og læg den i en 26 cm tærteform. Trim kanterne, evt. ved at køre kagerullen henover kanten af formen

Ælt alle ingredienserne til mazarinmassen sammen - gerne i en røremaskine.

Fyld mazarinmassen på mørdejen

Bag tærten ved 185 grader i ca 30 minutter til massen har sat sig

Køl ned og server med flødeskum. Her har vi serveret den med flødeskum rørt med limesirup og blåbærmarmelade

https://madtanker.dk/opskrifter/kager/en-lidt-anderledes-mazarintaerte

Category: Kager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *