Rabarber og jordbærmarmelade
Endnu en opskrift med rabarber!! Marmelade med rabarber og jordbær er en rigtig sommer klassiker. Det er utroligt hvor nemt det egentlig er at lave marmelade selv, og så smager det jo tilmed noget bedre en det man kan købe i supermarkedet. Jeg havde i mange år en idé om, at det var besværligt at lave marmelade og syltetøj selv – måske fordi jeg havde et billede, i mit hoved, af min mor, som af en eller anden grund altid lavede meget stor mængder af gang. Derfor var det et stort projekt – det tog hele dagen og der var bær i kg-vis som blev omdannet til marmelade. Til gengæld var der marmelade til hele hustanden (og nok også naboerne) i et par år. Men man kan faktisk bare lave et enkelt glas eller to af gangen – og så tager det maks 1/2 time.
Ingredienser
- 500 g rabarber (skåret i ca. 2 cm tykke skiver)
- 300 g jordbær
- 600 g lys rørsukker
- 2 vaniljestænger
- Non-oxalsyre
- 3 tsk. geleringspulver
- 3 spsk. sukker
- Atamon
Fremgangsmåde
Kom rabarber, jordbær, sukker, korn fra vaniljestængerne samt vaniljestængerne i en stor gryde. Kog langsomt marmelade op og tilsæt non-oxalsyre. Lad marmeladen små koge i ca. 10 minutter.
Jeg har denne gang lige blendet marmelade let med en stavblender - for at gøre den lidt mere børnevenlig, men del del kan selvfølgelig udelades, hvis man er mere til voksenvarianten 🙂
Rør geleringspulver sammen med 3 spsk. sukker og rør det i marmeladen - lidt af gangen så det ikke klumber. Lad marmeladen kogen endnu 2 min.
Tag gryden af varmen og lad marmeladen køle ned til under 100 C inden atamonen tilsættes. Atamon mister sin virkning hvis det koger.
Hæld derefter marmeladen på rengjorte og skolde glas og kom låg på.
https://madtanker.dk/opskrifter/rabarber-og-jordbaermarmelade
Category: Opskrifter, Tilbehør