Rødbedepesto
Rødbedepesto smager rigtig godt – bla. fordi den syrlige balsamicoeddike går rigtig godt i spænd med den sødlige rødbede. Bortset fra at man bruger kogte rødbeder i stedet for basilikum og man så også lige tilsætter lidt balsamicoeddike, så er fremgangsmåden som en klassisk pesto genovese.
Rødbedepesto kan spises som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ. Eller smørres på en skive brød. Her har jeg brugt den som dip på hjemmebagte knækbrødsstænger, og serveret som en lille snack før aftensmaden.
Ingredienser
- 350 g rødbeder
- 1 fed hvidløg
- 25 g pinjekerner
- 25 g revet parmesan
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. balsamico
- Saft fra en citron
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Koge rødbederne møre i let salte vand – det tager ca. 20 min.
Lad rødbederne køle af.
Kom alle ingredienserne med undtagelse af citronsaft, salt og peber i en blender og køre det til en pure (den må godt være lidt grov). Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
https://madtanker.dk/opskrifter/rodbedepestoCategory: Opskrifter, Tilbehør