Salat med græskar, chorizo og gedeost
Der er ingen vej uden om. Vi danske har taget Halloween til os – om vi kan li’ det eller ej. Men om ikke andet så giver det jo en god anledning til at spise græskar, og det er lige nu supermarkederne bugner af græskar i div. sorter. Her har jeg brugt butternut græskar men hokkaido græskar kan også bruges. Begge typer har en mild og sød smag, og butternut græskar er så yderligere kendt for den lidt nøddeagtige smag.
Jeg vil også lige slå et slag for friske chorizo pølser fra Irma. De smager super godt – er perfekt krydret. Stærke uden at værre for stærke. Så har du ikke smagt dem endnu – så kan du jo passende gøre det i denne salat.
Ingredienser
- 300 g butternut græskar
- 1½ spsk. honning
- 1½ snack peber
- 2 skiver gammelt brød
- 200 g chorizo pølser
- 50 g blandet salat
- 75 g friskost ( ged)
- Estragon
- Olivenolie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Kom brødet i en blender og køre det til en grov rasp. Vend brødet sammen med 1 spsk. olivenolie og 1 tsk. salt. Fordel brødet på bagepapir på en bageplade, og bag det ved 200 C i ca. 10 minutter til det er gyldent. Vent lidt rundt i det under vejs – og holdt godt øje med det, da det pludselig kan gå meget hurtigt.
Skræl græskaret og skær det i små firkanter (ca. 2 x 2 cm).Vend det med honning og olivenolie. Bag græskaret i ca. 25 minutter ved 200 C. Lad dem køle af.
Skær snack peberen i skiver og vend dem med lidt olivenolie, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 C. De kan fint bages samtidig med græskaret. Lad dem køle af.
Steg chorizopølserne på en stegepande til de er gyldne.
Skyld salaten og anret den på to tallerkner. Fordel de bagte græskar og snackpebere over salaten. Væden fra græskaret hældes over som dressing. Fordel chorizopølser og små klatter af gedeosten over salaten. Drys med rasp og estragon.
https://madtanker.dk/opskrifter/salat-med-graeskar-chorizo-og-gedeostCategory: Kødretter, Opskrifter