Æbleskiver
Julen er traditionernes tid, derfor er min opskrift på æbleskiver også en gammel opskrift som er blevet bagt i min familie igennem mange generationer. I modsætning til de færdiglavede æbleskiver man kan købe i supermarkedet, så er disse mindre søde, da der næsten ikke er noget sukker i dejen. Og det er egentlig heller ikke nødvendigt, når man nu alligevel dypper dem i flormelis og syltetøj – så bliver hver mundfuld rigelig sød alligevel. Men hvis du alligevel ønsker at tilsætte lidt sødme, så er en ide at tilsætte små æbletern i dejen, når de bages, det giver en skøn sødme. Skal det være helt rigtigt – så bør der vel også være æble i æbleskiver.
Ingredienser
- 4 dl mælk
- 50 g gær
- 6 æg (delte)
- ½ tsk. salt
- 300 g hvedemel
- 2 tsk. sukker
- Smør til stegning
Fremgangsmåde
Varm mælken op i en gryde så den er lunken og rør gæren ud i mælken.
Pis æggeblommerne i mælken og tilsæt derefter salt, hvedemel og sukker.
Pisk æggehviderne stive i en skål og vend dem forsigtigt i dejen.
Varm en æbleskivepande godt op ved mellemhøj varme. Smelt lidt smør til panden - f.eks. i en lille skål i mikrobølgeovnen.
Når panden er varm kan æbleskiverne bages. Pensel hvert hul i panden med smeltet smør og fyld dej i hullet helt op til kanten. Når æbleskiverne er bagt på den ene side vendes de f.eks. med en strikkeping eller træspyd.Hold æbleskiverne varme i ovnen.
PS: Jeg pensler hullerne i æbleskivepanden efter hver æbleskive bagning - så sikre jeg at de ikke pludselig sidder fast i panden.
https://madtanker.dk/opskrifter/aebleskiverCategory: Jul, Opskrifter