Æbleskiver

| december 18, 2014 | 0 Comments

Julen er traditionernes tid, derfor er min opskrift på æbleskiver også en gammel opskrift som er blevet bagt i min familie igennem mange generationer. I modsætning til de færdiglavede æbleskiver man kan købe i supermarkedet, så er disse mindre søde, da der næsten ikke er noget sukker i dejen. Og det er egentlig heller ikke nødvendigt, når man nu alligevel dypper dem i flormelis og syltetøj – så bliver hver mundfuld rigelig sød alligevel. Men hvis du alligevel ønsker at tilsætte lidt sødme, så er en ide at tilsætte små æbletern i dejen, når de bages, det giver en skøn sødme. Skal det være helt rigtigt – så bør der vel også være æble i æbleskiver.

Æbleskiver_0381

 

Æbleskiver (ca. 30 stk.)

Ingredienser

  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • 6 æg (delte)
  • ½ tsk. salt
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. sukker
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

Varm mælken op i en gryde så den er lunken og rør gæren ud i mælken.

Pis æggeblommerne i mælken og tilsæt derefter salt, hvedemel og sukker.

Pisk æggehviderne stive i en skål og vend dem forsigtigt i dejen.

Varm en æbleskivepande godt op ved mellemhøj varme. Smelt lidt smør til panden - f.eks. i en lille skål i mikrobølgeovnen.

Når panden er varm kan æbleskiverne bages. Pensel hvert hul i panden med smeltet smør og fyld dej i hullet helt op til kanten. Når æbleskiverne er bagt på den ene side vendes de f.eks. med en strikkeping eller træspyd.Hold æbleskiverne varme i ovnen.

PS: Jeg pensler hullerne i æbleskivepanden efter hver æbleskive bagning - så sikre jeg at de ikke pludselig sidder fast i panden.

https://madtanker.dk/opskrifter/aebleskiver

Category: Jul, Opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *